Колин Фаръл и Винс Вон ще си партнират в True Detective
Колин Фаръл и Винс Вон ще си партнират в True Detective / Guliver/Getty Images

Американската компания НВО официално потвърди, че във втория сезон на телевизионния сериал True Detective (Истински детектив) освен Колин Фаръл ще участва и Винс Вон, предадоха Ройтерс и Дедлайн. Двамата актьори ще изпълняват главните роли.

Новите епизоди ще бъдат заснети в Калифорния. Работата по поредицата започва по-късно тази есен и ще продължи 4-5 месеца. Режисьор на първите две серии ще е Джъстин Лин, известен от поредицата "Бързи и яростни".

Колин Фаръл и Винс Вон ще си партнират в True Detective
netinfo
Вторият сезон ще включва 8 серии. Фаръл ще изпълни ролята на Рей Велкоро, компрометиран детектив, разкъсван между шефовете си в компрометирания полицейски отдел и босът на мафиотска групировка. Вон ще пресъздаде образа на професионалния престъпник Франк Семьон, който се страхува да не загуби престъпната си империя, когато опитът му в легалния развлекателен бизнес е застрашен от убийството на бизнес партньора му.
Колин Фаръл и Винс Вон ще си партнират в True Detective
netinfo
В новия сезон детективите ще са трима. Очаква се в образа на втория да видим Тейлър Кич. За третия детектив се търси актриса, но засега кастингите не са приключили.
Колин Фаръл и Винс Вон ще си партнират в True Detective
netinfo
True Detective (Истински детектив) е американски криминален сериал на HBO по идея на Ник Пизолато, който се излъчва във формат антология - всеки сезон ще представя различна история с различни актьори от предния.

Първият сезон на сериала се развива в Луизиана, САЩ, с главни актьори - Матю Макконахи и Уди Харелсън. Режисьор на сезона е Кери Фукунага. Сюжетът се върти около опитите на двама детективи да проследят и открият предполагаем сериен убиец в период от 17 години. Сериалът дебютира на 12 януари 2014 гodina и първият сезон също се състои от 8 епизода. Историята е вдъхновена от класическите детективски истории, но също така е определян и като готически хорър.

Сериалът е посрещнат много добре от критиката. Пилотният епизод получава пет номинации за Еми, а Кери Фукунага е удостоен с наградата за режисура.

Източник: БТА