/ iStock/Getty Images
Коледните партита може и да са забавни, но имат и своята неблагоприятна страна. Купоните около празника често водят до здравословни проблеми, а в частност могат да навредят на мъжката полова мощ, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на британска общопрактикуваща лекарка.

Честите празнични запои неминуемо се свързват с умора и махмурлук. За мъжете, които имат проблеми с "вдигането на самолета", прекаляването с чашките може да се отрази неблагоприятно върху представянето им в леглото.

Общопрактикуващата лекарка д-р Сара Джарвис обяснява, че пиянските купони могат да предизвикат хормонален дисбаланс. Това на свой ред се отразява зле върху сексуалния живот, тъй като някои от тези хормони контролират ерекцията.

"Няма никакво съмнение, че прекомерното количество алкохол оказва ефект върху представянето на мъжете в леглото. Питиетата може и да свалят задръжки, но освен това понижават чувствителността на нервните окончания и могат да повлияят върху хормоните, отговорни за ерекцията", казва д-р Джарвис.

Ако това не е достатъчно, специалистката напомня, че злоупотребата с алкохол може да доведе до силна жажда, в резултат на която се ограничава притокът на кръв, необходим за "изправянето" на мъжкия полов орган.

Съветът на лекарката е представителите на силния пол, които се готвят за здрави коледни купони, е да не забравят за потенциалните проблеми с ерекцията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА