Коледната картичка на испанското кралско семейство (СНИМКИ)
Коледната картичка на испанското кралско семейство (СНИМКИ) / БГНЕС

Испанското кралско семейство пусна традиционната коледна картичка, която от името на монарха Фелипе VI ще бъде изпратена както в различни учреждения, така и на частни лица, предаде ТАСС.

Тази година на нея са двете дъщери на краля - 10-годишната престолонаследничка, принцесата на Астурия Леонор де Бурбон и 8-годишната инфанта София.

Леонор де Бурбон - най-младата престолонаследничка в Европа

Картичката, на която на едър план се виждат изображенията на усмихващите се сестри, е съпроводена от написано на ръка поздравление от крал Фелипе VI. "Всеки ден има повод за надежда и разбиране в нашите сърца. Нека идеалите на Коледа винаги да осветяват този път" - е пожелал испанският монарх.

Под посланието са се подписали не само кралят и съпругата му Летисия, но и двете им дъщери. Тази година на кралската картичка не може да се види нито държавна, нито религиозна символика.

Великолепната владетелка в блестящо бяло

Бащата на крал Фелипе VI - крал Хуан Карлос I - и неговата съпруга София са с отделна коледна картичка. На нея е картината "Раждането на Исус" на италианския художник Бернардино Луини (1482-1532 г.).

Монарсите в Испания не за пръв път "изчезват" от собствената си поздравителна картичка, припомня ТАСС. През 2006 година Фелипе VI, още престолонаследник, заедно със съпругата си Летисия зарадва поданиците със снимка на 13-месечната Леонор.

Летисия - първата испанска кралица от средната класа

Сегашната поздравителна картичка е втората за Фелипе VI в качеството му на крал, след като през 2014 година баща му Хуан Карлос I абдикира. На миналогодишната бе цялото семейство на испанския крал.

Коледната картичка на испанското кралско семейство (СНИМКИ)
netinfo

Източник: БТА