/ iStock/Getty Images
В любовта няма място за егоизъм, защото успешната връзка се основава на взаимност, уважение и компромиси. За някои хора обаче може да се окаже, че склонността да поставят себе си на първо (а понякога и второ) място е просто заложена по рождение, пише Edna.bg.

Астролозите смятат, че има 4 зодиакални знака, които по-често проявяват егоизъм в любовта. Това не значи, че не са достойни за обичане.

Дори напротив – все пак една връзка е успешна тогава, когато обичаме и достойнствата, и недостатъците на другия човек.

Ето кои 4 зодии обичат силно, но понякога могат да ви наранят със склонността си към нарцисизъм и култа към собствената си личност:

chess kingСкорпион – властният нарцис

Скорпионът винаги е силната страна във взаимоотношенията, особено романтичните. Представителите на тази зодия категорично заемат доминираща позиция в любовта, налагайки собствените си правила. Скорпионите не могат да бъдат във връзка, върху която нямат пълен контрол. Въпреки че са един от най-егоистичните зодиакални знаци, нарцисизмът на Скорпионите може да бъде толериран, стига половинките им наистина да ги обичат. Всичко това не ги прави нежелани партньори, а напротив. Властният Скорпион влага цялата си любов и енергия, за да задържи любимия си човек, дори с риск да започне да го задушава.

chess kingБлизнаци – чаровните непукисти

Представителите на зодия Близнаци пленяват всички с остроумието и чара си. Те често притежават доста високо самочувствие, винаги имат мнение за всичко и лесно привличат вниманието на противоположния пол. Близнаците обичат да бъдат обожавани и да будят възхищение у околните. Те са склонни да не обръщат внимание на това какво другите мислят за тях, което ги нарежда сред егоистите в зодиака. Въпреки това е важно да се отбележи, че Близнаците обичат много силно и предано своите избраници, така че ако половинката ви е представител на тази зодия, трябва да се чувствате наистина специални.

chess kingСтрелец – самовглъбеният единак

Човек със свободен и либерален характер, Стрелецът приема даването и получаването в любовта като обмен, при който бенефициентът е самият той. Освен това той се стреми да бъде независим, като предпочита и никой да не зависи от него. Стрелецът обича да пресмята всичко, а на моменти е силно самовглъбен. Понякога изглежда сякаш го вълнуват единствено собствените му интереси. А когато става въпрос за връзка, всичко това може да накара отсрещната страна да почувства, че любовта му не е искрена и да доведе до разочарование.

chess kingВодолей – егоистът с остър език

Водолеят е изключително силен човек, който иска да побеждава във всичко. Дори влюбен, той не желае да признае поражение и рядко преотстъпва властта на половинката си. За него приятелите и свободата може да се окажат по-важни от любовта. В съзнанието на Водолея раздаването може да е уморително занимание, така че понякога е склонен да показва небрежно и безразлично отношение към другия човек. Думите на Водолея понякога са като нож с две остриета, пронизващи сърцето на любимият му човек, всявайки усещане за страх и натиск.
Edna.bg