Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън и Стелан Скарсгард са сред звездите в римейка на „Дюн“
Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън и Стелан Скарсгард са сред звездите в римейка на „Дюн“ / Gulliver/Getty Images
Оскар Айзък ще се присъедини към актьорския състав на планирания римейк на култовия научнофантастичен филм "Дюн", пишат в. "Дейли експрес" и Контактмюзик, позовавайки се на "Варайъти".
 
Режисьор на римейка е 51-годишният канадец Дени Вилньов, който е и сред продуцентите на филма.

Режисьорът Дени Вилньов
Режисьорът Дени Вилньов Gulliver/Getty Images

Почитателите на 39-годишния Оскар Айзък, познат с ролите си в "Истинският Люин Дейвис", "Ex Machina: Бог от машината" и в седмия и осмия епизод на космическата сага "Междузвездни войни", ще го видят като дук Лито Атреидски. В образа на сина му Пол ще се превъплъти Тимъти Шаламе, а на съпругата му лейди Джесика - Ребека Фъргюсън.
 
Ролята на злия барон Харконен е поверена на Стелан Скарсгард. Като племенника му Глосу Рабан зрителите ще видят кечиста Дейв Батиста, който успешно се изявява и като актьор и е работил с Вилньов над "Блейд Рънър 2049".

Дейв Батиста
Актьорът Дейв Батиста Gulliver/Getty Images

През 2016 г. компания "Леджъндъри" придоби филмовите и телевизионните права за "Дюн" от наследниците на Франк Хърбърт, автора на едноименния роман от 1965 г. 
 
Дени Вилньов преди време призна, че римейкът на "Дюн" е мечтаният му проект. За да се заеме с него, канадецът отказа да режисира 25-ия филм от поредицата за Джеймс Бонд.
Снимките за римейка на "Дюн" ще започнат през пролетта в Унгария и Йордания. Все още не е посочена дата за излизане на филма, но се очаква той да се появи по кината през 2020 г.
 
В оригиналната продукция от 1984 г., режисирана от Дейвид Линч, участваха Кайл Маклоклан, Франческа Анис, сър Патрик Стюарт, Стинг.
"Дюн" се провали в бокс-офиса, но заради статута на Линч, считан за сюрреалист и крал на култовото кино, се превърна в един от най-обичаните научнофантастични филми.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА