Филмът "Петдесет нюанса сиво", адаптиран по едноименния еротичен бестселър на британската писателка Е. Л. Джеймс, спечели 5 награди "Златна малинка", съобщиха световните информационни агенции.

"Петдесет нюанса сиво" бе обявен за най-лош филм на годината заедно с "Фантастичната четворка", а освен това спечели отличията за най-лош сценарий, най-лош актьор - Джейми Дорнан, най-лоша актриса - Дакота Джонсън, и най-лоша екранна комбинация - Дорнан и Джонсън.

Освен приза за най-лош филм, "Фантастичната четворка" получи отличията за най-лош римейк или продължение и за най-лош режисьор - Джош Транк.

Кейли Куоко спечели наградата за най-лоша актриса в поддържаща роля за "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение", а Еди Редмейн - приза за най-лош актьор в поддържаща роля за "Възходът на Юпитер".

Любопитно е, че той е с номинация за "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Момичето от Дания", а миналата година спечели престижната статуетка за превъплъщението си в образа на Стивън Хокинг.

От миналата година "Златна малинка" се присъжда и в категорията "Спасител". С нея се почитат предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. Тази година приза спечели Силвестър Сталоун, който е номиниран за "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля за "Крийд: Сърце на шампион".
Победителите в 36-ата годишна церемония за наградите "Златна малинка" бяха обявени в театър "Палас" в Лос Анджелис.

Антинаградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 процента. И въпреки пародийния характер на наградите, звезди от ранга на Сандра Бълок и Холи Бери лично са се появявали на церемонията за "Златна малинка", за да приемат евтиния трофей.

Източник: БТА