Кого да поканите на круиз?
Кого да поканите на круиз? / снимка: Dariknews.bg

Независимо от това колко изгодна резервация за круиз ваканция сте направили, винаги остава един въпрос от първостепенна важност, който може да развали и най-доброто пътешествие по вода: „Кого да поканите и с кого да отидете на круиз?”.

От Българското круиз общество съветват да не търсите за компания хора с големи финансови възможности.

Друга препоръка е да се насочите към познати, чиято работа изисква постоянно взимане на някакъв вид решения. Причината е, че обикновено такива личности отдавна са преодолели егото си и не държат на всяка цена да наложат мнението си по време на пътуването. Те съзнателно искат да си починат и ако може някой друг да взема решения по време на ваканцията вместо тях, то това би било прекрасно.

Когато се обградите от подобни хора, практиката показва, че сформираната компания чудесно си пасва, защото липсват желанията за налагане и манипулиране на групата от отделните й членове.

Обратно, ако пътувате с хора, които са управлявани, които към момента не са имали съществен шанс за изява, те почти винаги гледат да се изявят, като непрестанно се опитват да налагат техният избор, показват наблюденията на Българското круиз общество. Това обикновено до третия ден дотяга на всички останали и групата се разпада.

В най-лошите случаи ваканцията се проваля от незрели междуличностни отношения.

Междувременно анкета на БГНЕС показа, че в разгара на лятото много хора все още не са решили дали ще прекарат лятната си почивка в България или в чужбина. Повечето хора отлагат вземането на решение до последния възможен момент.

 

Източник: БТА, БГНЕС