Кога мъжете харесват по-едри жени
Кога мъжете харесват по-едри жени / ThinkStock/Getty Images

Мъжете, които се чувстват застрашени, харесват жени с 25 процента повече телесни мазнини, отколкото ако са в безопасност, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Тестовете били проведени от екипа на Лиса Уелинг от университета в Окланд в Калифорния. По време на експериментите на доброволци от мъжки и женски пол им било казано, че ще държат с голи ръце змия. След това веднага им показвали снимки на дами и мъже, като участниците трябвало да ги класират по атрактивност.

Големите дупета са все по-харесвани в САЩ

Същите експерименти били проведени и без "змийска" заплаха. От проведените опити станало видно, че мъжете под заплаха намират за атрактивни жени с много повече телесни мазнини. Но предпочитанията им за силует с формата на пясъчен часовник не се променяли. А дамите под "змийска" заплаха се спирали на мачовци със сурови черти.

Съвършените звездни тела според мъжете и жените

Според учените реакцията на мъжете е с еволюционно обяснение. При опасни ситуации по-едрите жени са с по-големи шансове да оцелеят благодарение на своите "запаси", да отгледат децата им и да се възпроизведат.

Източник: БТА