Климатичните промени може да направят света на Лудия Макс напълно реален
Климатичните промени може да направят света на Лудия Макс напълно реален / Guliver/Getty Images

Актрисата Шарлийз Терон се опасява, че ако човечеството не овладее глобалното затопляне, постапокалиптичният филмов свят на Лудия Макс ще стане реалност, пише в. "Дейли експрес".

Родената в РЮА холивудска актриса е звездата на четвъртия филм от поредицата, "Лудия Макс: Пътят на яростта". Лентата, чието действие се развива след 45 години, изобразява дистопичен свят, страдащ от недостиг на вода и горива, и управляван от садистичен диктатор, който поробва мъжете и държи жените зад решетки за размножаване.

Шарлийз Терон сподели опасенията си на пресконференция за вчерашната премиера на филма "Лудия Макс: Пътят на яростта" на кинофестивала в Кан. Според 39-годишната актриса лентата дава усещане за истински събития. "Идеите за глобализация, глобално затопляне, суша, недостиг на вода и лидерство все повече излизат извън контрол", заяви Терон.

Актрисата допълни, че сцена от филма, пресъздаваща страховита пясъчна и гръмотевична буря, я е накарала най-задълбочено да се замисли за промените, застрашаващи нашата планета.

Филмът "Лудия Макс: Пътят на яростта" излиза на екран 30 години след третата лента от поредицата, режисирана от австралиеца Джордж Милър. В образа на главния герой зрителите ще видят британския актьор Том Харди. Харди играе самотния воин на пътя Макс Рокатански - герой, изстрелял преди 36 години към звездна слава оригиналния изпълнител на ролята Мел Гибсън.

"Лудия Макс: Пътят на яростта" е заснет с бюджет от 150 милиона долара, които се очаква лентата да възвърне само от продажбите на билети в САЩ.

Източник: БТА