Клаудия Кардинале навършва 80 години със стил (СНИМКИ)

Клаудия Кардинале
Клаудия Кардинале / Guliver/Getty Images
Италианската екранна легенда Клаудия Кардинале навършва 80 години. Тя е муза на кинодейци от ранга на Лукино Висконти, Федерико Фелини и Луиджи Коменчини и очаровала публиката със страстния си поглед. Юбилеят си тя отбелязва със стил - на театралната сцена и без капчица носталгия по отминалите времена. "Изобщо не се вълнувам. Нормално е, времето минава. Не изпитвам носталгия", казва родената в Тунис звезда.Кардинале допълва, че е предпочела да остарее естествено, вместо да прибягва до козметични процедури. "Мразя тези неща", отсича екранната икона.

Клаудия Кардинале на 80: Легендарната актриса през годините (ГАЛЕРИЯ)

Тя посреща юбилея си на сцената на театър "Аугустео" в Неапол, където играе в дамската версия на "Странната двойка" от Нийл Саймън. Пиесата, в оригинала на която ролите се изпълняват от двама мъже, е поставена на сцена в Италия от дългогодишния й партньор Паскуале Скуитиери. "Паскуале много държеше на този проект. Ще играя в негова памет", казва Клаудия Кардинале.

Клаудия Кардинале
Guliver/Getty Images

Клаудия Кардинале е родена през 1938 година в Тунис, като родителите й са сициалианци. На 16 години тя печели конкурс за красота, а наградата е да отиде на филмовия фестивал във Венеция. Там всички погледи се обръщат към бъдещата звезда, а продуценти и режисьори й правят предложения за роли. Баща й е този, който я убеждава да започне кариера в киното. Самата тя признава, че на 20 години се е превърнала в героиня от вълшебна приказка.

Клаудия Кардинале
Guliver/Getty Images

Преди и сега: 15 красавици от екрана (ГАЛЕРИЯ)

Кардинале участва в спечелилата Оскар лента на Фредерико Фелини от 1963 година „8 1/2“. В своята кариера Клаудия Кардинале има 175 филма, като фестивалите в Берлин и Венеция са отличили нейната работа.

Клаудия Кардинале
Guliver/Getty Images

Легендата на италианското кино съветва младите актриси да не губят чувството си за това кои са. „Пред камерата играеш роля, но трябва да знаеш кой си след това“, казва звездата и допълва, че вътрешната сила е най-важна.

Клаудия Кардинале
Guliver/Getty Images