/ Guliver/Getty Images
Китаристът на легендарната британска рок група "Ролинг стоунс" Рони Ууд разкри, че преди месеци се е оперирал от рак на белия дроб, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на "Мейл от сънди".
 
В интервю за изданието 70-годишният музикант споделя, че туморът е бил открит при рутинен преглед. Злокачественото образувание, описано от Ууд като "горяща в дроба му свръхнова", е локализирано в лявата част на органа.
 
В очакване на резултатите от тестовете, Рони Ууд е преживял една кошмарна седмица, в която е мислел, че краят му е наближава и ще трябва да си вземе сбогом с живота. За негов късмет се е установило, че ракът не се е разпространил.
 
Китаристът на "Ролинг стоунс" разказва също, че категорично е отказал да се подлага на химиотерапия, независимо какви са резултатите. "Нямаше начин да се простя с косата си", казва музикантът. А след като е разбрал, че ракът не се е разпространил, Ууд се е подложил на спешна операция, за "да извадят нещото от него".

"Сега всичко е наред. За щастие го "хванахме" навреме", допълва рокаджията.
 
Ууд признава също, че диагнозата не го е изненадала, имайки предвид бурния му живот на рок звезда - алкохол, наркотици, цигари. Музикантът не крие, че винаги е разчитал на "мускулест" ангел-пазител, който бди над него.
 
Първи снимки на Рони Ууд с близначките

Guliver/Getty Images


Рони Ууд споделя, че се е отказал от пушенето седмица преди миналата година младата му съпруга Сали Хъмфрис да го дари с близначките Грейси Джейн и Алис Роуз - петото и шестото му деца.
 
Ууд се присъединява към "Ролинг стоунс" през 1975 г. През 80-те години има и самостоятелни изяви в сътрудничество с музиканти от ранга на Дейвид Боуи, Боб Дилън, Принс, Ерик Клептън, припомнят АФП и ТАСС.
БТА