Китайците все по-толерантни към секса преди брака
Китайците все по-толерантни към секса преди брака / netinfo

Около две трети от участниците в социологическата анкета „Секс и сексуалността на китайците през 2006 г.” приемат сексуалните отношения преди брака, пише вестник „Чайна Дейли”.

Допитването е проведено от Института за сексуални проблеми и отношения между половете към Народния университет на Китай. В него са участвали около 6 хиляди души на възраст от 18 до 61 години, живеещи в 21 региона на страната, пише БГНЕС.

Любовните отношения преди брака, които доскоро бяха смятани от китайците за табу, през 2006 г. не представляват „морален проблем” за 64% от запитаните. През 2000 г. техният брой е бил 56%.

Предбрачният секс се приема от все повече китайки. През 2006 г. 60% са определили любовните отношения преди брака като нещо напълно приемливо, докато през 2000 г. те са били 49%.

Най-толерантната група са били хората със средни доходи. Около 70% от тях допускат предбрачния секс. Директорът на института „Пан Суймин” подчертава, че в Китай хората могат да се женят след 22 години /за мъжете/ и 20 години /за жените/. „Това е по-късна възраст, отколкото в много страни и отколкото е била по-рано в Китай. Въпреки това китайците, както и преди остават един от най-консервативните народи в света, тъй като първата целувка е средно на 23 години”, каза той.

„Даже тези, които са търпими към предбрачния секс, може да не го практикуват. Те са с разкрепостени възгледи”, добави ученият. Дори сред студентите сексуалната активност не е толкова висока, както е на Запад, съобщи Пан Суймин. Едва 12,8 % от студентите споделят, че правят секс.