закуска
закуска / iStock/Getty Images
Лейла Кадирова, главният диетолог на Краснодарския край, посочва храните, които са подходящи за задоволяване на глада между основните хранения. За това пише "Росийская газета".

Според експерта, идеалната лека закуска е чаша кисело мляко или зеленчуци и плодове, но сушените плодове също са подходящи. Допустима е и консумацията на ядки, но Кадирова предупреждава, че трябва да следим за тяхното количество. „Не препоръчвам да консумирате ядки всеки ден“, каза тя. "По-добре през ден и не повече от 30-40 грама."

Диетологът засяга и темата за избора на млечни продукти: според нея не трябва да се купува мляко с масленост по-голяма от 3,2%, съдържанието на мазнини в заквасената сметана не трябва да надвишава 20%, а в изварата – 5%. В същото време тя не препоръчва да се консумират напълно обезмаслени храни.
БГНЕС