Ким Чен Ир се оженил за бившата си секретарка
Ким Чен Ир се оженил за бившата си секретарка / netinfo
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ир се оженил за бившата си секретарка, съобщава южнокорейската осведомителна агенция Йонхап.

Бившата съпруга на Ким, която е майка на двама от тримата му синове, почина през август 2004г. от рак на гърдата.

"Чух, че Ким живее с жена на име Ким Ок, която бе негова секретарка, откакто съпругата му почина преди две години", съобщи южнокорейски правителствен източник, цитиран от Йонхап. "Тя фактически е първата дама на Северна Корея", допълни източникът, който е близък до семейството на Ким.

42-годишната Ким Ок често придружава 64-годишния Ким Чен Ир при посещенията му във военни бази и индустриални комплекси и остава с него, когато приема чуждестранни представители. Ким Ок е учила пиано в престижния Университет за музика и танци в Пхенян. Започва работа като секретарка на лидера в началото на 80-те години на ХХ век. Тя бе заедно с Ким Чен Ир по време на тайното му посещение в Китай през януари, когато се срещна с китайския президент Ху Цзинтао.

"Тя е по-скоро умна жена, отколкото красавица, за разлика от предишните жени на лидера", твърди друг южнокорейски източник. Няма официални доказателства за брачните истории на Ким Чен Ир, но Йонхап твърди, че той е живял съвместно с още три жени.