Кийт Ричардс документира рок корените си в „Под влияние”
Кийт Ричардс документира рок корените си в „Под влияние” / снимка: Guliver/Getty Images

Новият филм за Кийт Ричардс неочаквано еволюира от разказ за соловия му албум в изследване за голямото влияние, което са оказали върху музиката му блусът, кънтрито и дори регето, съобщи Ройтерс.

Документалният филм „Кийт Ричардс: Под влияние” беше представен на кинофестивала в Торонто преди пускането му в Нетфликс. Той е замислен първоначално да проследи работата върху „Crosseyed Heart” - първия солов албум на музиканта от 20 години. Под режисурата на носителя на „Оскар” Морган Невил фокусът се измества до корените на музиката му.

Кийт Ричардс каза, че както филмът, така и албумът му, който е с рок, реге и кънтри песни, са го накарали да осъзнае какво му е повлияло, включително и не толкова очевидни неща като ролята на майка му. Тя обича да слуша музика, и в дома им в следвоенна Великобритания звучат песните на Били Холидей, Луис Армстронг, Дюк Елингтън, Ела Фицджералд.

„Ако на четири години си можел да пееш песни на Били Холидей, осъзнаваш, че си отгледан с блуса, без да го разбираш”, каза 71-годишният музикант. След това той слуша Мъди Уотърс и това го сближава със съученика му Мик Джагър.

Източник: БТА