Папи Ханс
Папи Ханс / vbox7/screenshot
“Какво слуша светът” - под такава рубрика и заглавието “Да поговорим за кекс” списание от медийната група на The Economist разказва за българския поет Константин Трендафилов и неговата пародийна песен “Кекс“, съобщи „168 часа“.
Британското издание не пропусна да отбележи, че видеото към парчето изобилства от сексуални препратки, въпреки че на пръв поглед показва рутинни упражнения по каланетика от 80-те. Текстът пък е вид “рецепта” как да си приготвите кекс.

Според The Economist обаче това кулинарно начинание събужда неприлични асоциации у слушателите. Една от причините е, че на български език думата кекс наподобява секс.

Във видеото алтер егото на Трендафилов изброява голям списък от нещастия - съсед е одраскал колата му, колелото му е откраднато, намалили са му заплатата, но лошият късмет не го е сломил, защото “снощи правих кекс”, пише изданието.

Българин впечатли корейци с горещо изпълнение на Despacito (ВИДЕО)

В същата рубрика то разказва и за модерни изпълнители в Узбекистан, Виетнам, Камбоджа и Нигерия. Папи Ханс не е случаен псевдоним. Трендафилов го избира, след като чува името от баба си.

Той решава да го ползва за песента “Кекс”, защото тя е различна от досегашните му проекти и заслужава достоен персонаж. За около 4 месеца парчето събра почти 7 млн. гледания в популярен сайт за видео споделяне.