Кейти Пери с номинация за Изборът на децата
Кейти Пери с номинация за Изборът на децата / снимки: Reuters, архив

Кейти Пери, Тейлър Суифт и звездата от "Хари Потър" Даниел Радклиф са сред номинираните за наградите "Изборът на децата" за 2012 г.

Осмата и последна част от поредицата за приключенията на малкия магьосник "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2" ще се състезава заедно със "Смърфовете", "Мъпетите" и "Алвин и чипоносковците: Чипо-Крушение" в категорията "любим филм". Радклиф ще се конкурира с Джони Деп ("Карибски пирати: В непознати води"), Джим Кери ("Пингвините на Мистър Попър") и Адам Сандлър ("Джак и Джил").

Кейти Пери с номинация за "Изборът на децата"
netinfo

Колежката на Радклиф от "Хари Потър" Ема Уотсън беше номинирана в категорията за любима актриса във филм заедно с Кристен Стюарт ("Здрач: Зазоряване - Част 1"), Ейми Адамс ("Мъпетите") и София Вергара ("Смърфовете"). Джони Деп и Кейти Пери получиха номинации и в категорията Любим глас от анимационен филм съответно за "Ранго" и "Смърфовете", предава БГНЕС.

Пери е добре представена и в музикалните категории. Тя ще се бори за наградата Любима изпълнителка заедно със Суифт, Лейди Гага и Селена Гомес, а песента й "Firework" ще се конкурира с "Born This Way" на Лейди Гага, "Sparks Fly" на Тейлър Суифт и "Party Rock Anthem" на Lmfao.

Джъстин Бийбър, Бруно Марс, Ъшър и кънтри звездата Тоби Кийт са сред номинираните за любим изпълнител. Водещ на 25-та церемония по раздаването на наградите "Изборът на децата" ще бъде Уил Смит и тя ще се състои в Лос Анджелис на 31 март.

Кейти Пери с номинация за "Изборът на децата"
netinfo