Казахстанските инвалиди искат безплатен секс
Казахстанските инвалиди искат безплатен секс / снимка: sxc.hu

Казахстанските инвалиди поискаха от парламента да узакони проституцията в страната и да се отделят средства за безплатното финансиране на секс-услуги за хората с увреждания, пише БГНЕС. Инвалидите от Караганда все още не са получили отговори, но предизвикаха оживена дискусия в страната за легализацията на проституцията.

В областта живеят около 50 000 души с физически недостатъци, които се ползват от услугите на обществото „Грижа“. Главата на обществото Роза Петрус, инвалид първа група, заяви, че легализацията на проституцията е необходима за снижаването на цените.

В предложението се включва и задължение жриците на любовта да обслужват и хората с физически недостатъци. Услугите на секс-работничка в Казахстан струват средно около 50 долара на час, а пенсията на инвалидите е малко над 150 долара на месец. Инвалидите обаче напомнят, че те са нормални хора, които имат същите потребности като здравите. Житейските обстоятелства обаче ги принуждават да си стоят с години по домовете.

„Какво да крием? Всички се занимават със секс. А ние защо не трябва?“, питат казахстанците. Данияр Еникеев, глава на прекратилия работа Обществен комитет за легализация на проституцията посочи, че легализацията на най-древната професия значително би снижило количеството на негативните фактори в тази сфера. Казахстанската инициатива се основава на холандския опит, където правителството заплаща сексуалните услуги за инвалиди.