Катерици обявиха война на коледната украса в Торонто (ВИДЕО)
Катерици обявиха война на коледната украса в Торонто (ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Градските власти в Торонто са се видели в чудо от нахални катерици, обявили война на коледната светлинна украса, пише сайтът Атлас обскура. На редовни набези гризачите подлагали откритата пързалка на площад "Мел Ластман", декорирана преди Коледа с празнично осветление. Светещите гирлянди една по една започвали да гаснат.

Катерица засне видеоклип (ВИДЕО)

Това се случило и през 2014 година, когато пързалката потънала в пълен мрак, и през 2015-а. Тогава били повикани техници, за да оправят последствията от вандализма на катериците. Никой не се сещал кой е виновникът за поразиите, докато тази година градската управа си изяснила кои са злосторниците.

"Вече знаем кои са извършителите, изтъкна общинският съветник Джон Филиън. Това са една или повече катерици, които никак не си падат по Коледа. Те се докарват до празнично настроение, като прегризват гирляндите!"

Тази година коледната илюминация на града ще бъде разположена на значително по-ниска височина, почти до нивото на земята, така че да не представлява интерес за катериците.

Източник: БТА