Карла Бруни намери поприще на хуманитарната сцена
Карла Бруни намери поприще на хуманитарната сцена / снимка: БГНЕС

Френската първа дама Карла Бруни-Саркози най-после намери своето поприще на хуманитарната сцена, пише британският вестник "Сънди таймс". Очаква се в понеделник съпругата на Никола Саркози да бъде обявена за посланик на добра воля на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария, базиран в Женева и подкрепян от ООН. Така чаровната първа дама на Франция ще стане новото лице на борбата срещутрите чуми на века – СПИН, туберкулозата и маларията, допълва британският всекидневник.

Карла Бруни имала желание от няколко години да се включи в хуманитарни каузи в подкрепа на борбата срещу СПИН. Причините за това били семейни. През 2006 г. в семейство Бруни-Тедески се разиграла трагедия. Починал братът на Карла – Вирджинио, който в продължение на няколко години се борил със СПИН. Карла имала много сърдечна връзка с 46-годишния си брат и след смъртта му споделила пред медиите, че животът й е станал много празен.

През 2007 г. майката на първата дама – Мариза Бруни-Тедески, създаде фондация на името на покойния си син. Фондацията е подкрепяна от ЮНЕСКО и участва в борбата със СПИН, припомня вестник "Сънди таймс".

Тази година Карла Бруни издаде трети албум с песни и в него посвети песента "Здравей, моряко!" именно на покойния си брат, който бил творец и страстен мореплавател. Досега приходите от третия й албум отиваха за хуманитарни каузи, но първата дама трябваше да се откаже от концертни изяви заради новата си роля на политическата сцена.