Карла Бруни - най-красивата италианска манекенка
Карла Бруни - най-красивата италианска манекенка / снимка: БГНЕС, архив

Бившата първа дама на Франция Карла Бруни-Саркози оглави френска класация на италианските топ манекенки, макар че вече придоби френско гражданство.

Карла, която беше на върха на славата си през 90-те години и делеше модния подиум с красавици като Наоми Кембъл и Клаудия Шифър, е поставена безапелационно на първо място, макар и отдавна вече да е загърбила модната си кариера.

На второ място е поставена Бианка Балти, лице на модната марка D&G, която участва във всички рекламни кампании на марката и открива ревютата й, предава БГНЕС. Моделът с ясно син поглед е лице и на L`oreal Paris.

Следва Мария Карла Босконо, нетипична красавица, която монополизира рекламните кампании това лято, ставайки лице на Yves Saint Laurent, Roberto Cavalli, PRADA... Тя получи летящ старт с участието си в рекламната кампания за парфюма на Givenchy "Черна далия".

Четвъртото място е за новото лице на Жерар Дарел Елиза Седнауи, която освен като манекенка се изявява и като актриса, а на пето място е поставена Катерина Раваглия, италианска красавица, която заслужава да бъде следена от близо.