Карл Лагерфелд: Оланд е жесток и безсърдечен човек
Карл Лагерфелд: Оланд е жесток и безсърдечен човек / Guliver/Getty Images

Творческият директор на Chanel Карл Лагерфелд осъди аферата на френския президент Франсоа Оланд, като го нарече "жесток и безсърдечен".

Германската модна икона осъди френския президент Франсоа Оланд като "зъл и безсърдечен" за тайната му любовна афера с актрисата Жули Гайе. "Когато става въпрос за насилие срещу жени, съм против начина, по който е третирана Валери Трирвильор. Не може да причиниш това на жената, с която си прекарал толкова много години. Смятам, че това е жестоко и безсърдечно", заяви Лагерфелд.

Смята се, че любовната авантюра на Оланд е причина за приемането на Валери Трирвильор в болница заради крайно изтощение след избухването на скандала миналия месец. Трирвильор не присъства и на модното шоу на Chanel в Париж във вторник, отбелязва БГНЕС.

Това не е първият път, когато Карл Лагерфелд говори срещу френския президент. "Оланд мрази богатите. Това е катастрофа. Той иска да ги накаже. Те си тръгват и, разбира се, никой не инвестира", каза дизайнерът за испанското списание Marie Claire през октомври миналата година.

Модният гуру понесе критики за изказването си по адрес на британската певица Адел. Той я определи като "дебела", а след това смекчи думите си до "леко закръглена". Вероятно това е и причината Лагерфелд да прекрати и политическата си тирада като нарече Гайе "човек с приятно лице".