Кание Уест помоли Марк Зукърбърг за 1 млрд. долара
Кание Уест помоли Марк Зукърбърг за 1 млрд. долара / Guliver/Getty Images

Кание Уест поиска инвестиция от 1 милиард долара от Марк Зукърбърг, за да реализира "идеите " си, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Рапърът призна, че дълговете му са достигнали 53 милиона долара, предимно заради модните му колекции. Той публикува тази информация на сайта си и в портала Тайдъл, преди излизането на новия му албум "Life of Pablo", като призова последователите си да пускат туитове и така да принудят Марк Зукърбърг да го подкрепи.

Кание Уест иска тялото му да бъде замразено след смъртта му

Кание Уест, който е женен за риалити звездата Ким Кардашиян, влага десетки милиони в модната си марка. В най-новата му колекция има палта и сака на цена 3000 - 4000 долара. Дори предлаганите в нея анцузи са по 500 долара. В интервю за телевизия ВЕТ (Black Entertainment Тelevision) през 2015 г. Кание Уест каза, че заради модния си бизнес е натрупал 16 милиона долара дългове.

Кание Уест представи албума си "The Life of Pablo" и новата си колекция на Нюйоркската седмица на модата в четвъртък миналата седмица, припомня БТА. Повече от 20 милиона души гледаха шоуто по интернет.

В поредица туитове Уест публично помоли Зукърбърг да му се обади по телефона и да му даде пари.

Марк Зукърбърг, ти обичаш хип-хоп, обичаш моето изкуство... Аз съм твоят любим артист, но виждаш, че едва дишам и все още си пускаш моите албуми вкъщи... Нямам достатъчно ресурс, за да създавам това, на което съм способен", гласят само част от туитовете, които Кание публикува в социалната мрежа.

Ким Кардашиян и Кание Уест планират филм за живота си

Според рапъра „едно от най-готините неща", които Зукърбърг може да направи за света, е да му помогне.

Освен към Зукърбърг, Кание удостои с молба за помощ и съоснователя и изпълнителен директор на Google Лари Пейдж.

Кание Уест и Ким Кардашиян затварят "Дисниленд" за дъщеря си

Кание Уес е известен с ексцентричния начин, по който харчи парите си, отбелязва БГНЕС. Той предложи брак на своята съпруга Ким Кардашиян през 2013 година на нает за целта бейзболен стадион в Сан Франциско с капацитет от 41 000 места, а за музиката по време на събитието отговаряше симфоничния оркестър на Чикаго.