Канадец открил гроба на Исус Христос?
Канадец открил гроба на Исус Христос? / netinfo
Канадският режисьор Симха Якобович твърди, че е открито мястото, където са погребани Исус Христос, неговата майка Мария и Мария Магдалена. Мястото се намира в Ерусалим, в района Талпийот.

Саркофазите, в които се намирали тленните останки на Спасителя и хората от най-близкото му обкръжение, ще бъдат представени на специална пресконференция в Ню Йорк на 26 февруари тази година, съобщава сайтът YNetnews.com, електронната версия на вестник "Йедиот Ахронот".

Заедно с известния режисьор и продуцент Джеймс Камерън, Якобович е заснел филм за историята на тази находка, направена още през 1980 г. Тогава в Талпийот е открита пещера, в която имало десет саркофага със различни надписи. Разчитането им е отнело дълги години, резултатите са били обявени през 1997 г. Разшифроването е извършено от професор от университета Бар-Илан Амос Клонер.

Новият филм на Якобович, чието име сайтът YNetnews.com не съобщава, е откупен от няколко големи телевизии, сред които американската Discovery, британската Channel 4, канадската Vision и израелската Channel 8. /БГНЕС/