Канада подарява 49 песни северно от 49-я паралел на Обама
Канада подарява 49 песни северно от 49-я паралел на Обама / снимкa: БГНЕС

По повод встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Барак Обама, канадското национално обществено радио ще му подари 49 канадски песни, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС. С този жест канадската страна се надява да помогне на следващия американски президент да опознае по-добре северната съседка на САЩ.

"49 песни северно от 49-я паралел" ще бъдат предадени на Обама на 20 януари, деня в който той ще поеме официално поста си. Те ще бъдат избрани от слушателите на Canadian Broadcasting Corporation (CBC) чрез онлайн гласуване, което приключва в петък. "Ние сме щастливи от избора на новия президент и искаме той да е щастлив от това да му бъдем съседи. Ето защо поискахме от нашата аудитория да ни помогне да изготвим списък с големите класически канадски песни", каза генералният директор на англоезичното Си Би Си - Канада г-жа Дениз Донлон.

От 100 предложения на радиото слушателите сега избират въпросните 49 на интернет адрес www.cbc.ca/obamasplaylist. Изборът на песни ще е еклектичен - джаз, рок, поп и др., така че канадската музика да бъде представена по-най-обхватен начин.