Калев: Летисия Каста на бившия остров Болшевик беше мечта
Калев: Летисия Каста на бившия остров Болшевик беше мечта / снимки, архив: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Калев: Летисия Каста на бившия остров Болшевик беше мечта
31900
Калев: Летисия Каста на бившия остров Болшевик беше мечта
  • Калев: Летисия Каста на бившия остров Болшевик беше мечта

До преди четири години идеята да снимам с Летисия Каста в Бургас звучеше абсурдно, като невъзможна мечта. От снощи тя е тук. Това каза на пресконференция в Бургас режисьорът на „Източни пиеси" Камен Калев. В продължение на четири седмици той и екипът му ще снимат на остров Св. Анастасия кадри от новия му филм с работно заглавие „Островът".

„Това е работно заглавие. Често заглавието идва от самото начало, но има и много други случаи, когато трябва да напредне работният процес и постпродукцията и тогава сякаш излиза ядрото на филма в една или две думи, за да бъдат неговото заглавие. Филмът започва като опит на един човек да се научи до обича и като че ли дава предложения как става това, така че тази обич между двама човека да се превърне в нещо почти необикновено, почти една необикновена любов", каза Калев.

Той сподели, че е наблюдавал в продължение на години работата на Летисия Каста. „Тя е страхотен професионалист и прие участие заради първия ми филм и заради самия мен", каза с усмивка режисьорът.

Калев каза за Дарик, че след успеха на „Източни пиеси" е нормално да има притеснения, заради големите очаквания към втория му проект.

„Още в Кан на първата прожекция на филма излезе един човек и ми каза „Сега започва трудното". Дано останем адекватни към разказа и да работим извън притесненията", допълни той.

Актьорът Туре Линдхарт е избран за главната мъжка роля след дълго издирване на подходящия персонаж. Известният като „човек с 1000 лица" датчанин ще се превъплъти в любимия на Летисия Каста в една история за необикновена любов.

В актьорския състав е и Руси Чанев, който режисьорът определи като баща и изключително важно звено за продукцията. В „Островът" ще участват още Любен Дилов -син и Бойка Велкова, която също е предпочетена лично от Калев.

Теренът за снимките не е избрано случайно. Бившият остров Болшевик е бил любимо място на бургаския режисьор в детските му и младежки години.

Калев Летисия Каста на бившия остров Болшевик беше мечта
netinfo

Очаква се филмът да бъде завършен през април следващата година.