Екипажът на Международната космическа станция (МКС) ще посрещне 2019 г. с традиционните мандарини, черен хайвер и ябълков сок, съобщава ТАСС.
На празничната трапеза на космонавтите ще присъстват също ябълки и грейпфрути, а хайверът ще бъде от есетрови риби. Основните блюда ще бъдат телешко с майонеза и татарско месно азу със зеленчуци и кисели краставички.
Напитките ще са сокове и обикновена вода, тъй като алкохолът и газираните течности са забранени на станцията. Натуралните сокове ще са от ябълки или от портокали. Космонавтите Сергей Прокопиев и Олег Кононенко са си поръчали и своя любим специалитет - извара с орехи.
На космическата станция съществува уникалната възможност да бъде посрещната Нова година цели 16 пъти. По този повод космонавтите се шегуват, че в околоземна орбита може не само да се посреща, но и да се изпраща Новата година няколко пъти.
На празничната трапеза на космонавтите ще присъстват също ябълки и грейпфрути, а хайверът ще бъде от есетрови риби. Основните блюда ще бъдат телешко с майонеза и татарско месно азу със зеленчуци и кисели краставички.
Напитките ще са сокове и обикновена вода, тъй като алкохолът и газираните течности са забранени на станцията. Натуралните сокове ще са от ябълки или от портокали. Космонавтите Сергей Прокопиев и Олег Кононенко са си поръчали и своя любим специалитет - извара с орехи.
На космическата станция съществува уникалната възможност да бъде посрещната Нова година цели 16 пъти. По този повод космонавтите се шегуват, че в околоземна орбита може не само да се посреща, но и да се изпраща Новата година няколко пъти.