Какво приготвят на барбекю невежите мъже?
Какво приготвят на барбекю невежите мъже? / Thinkstock/Getty Images

Невежите мъже слагат на барбекюто каквото им попадне - много от тях са пробвали да приготвят върху градинския уред най-различни хранителни продукти, вместо да го използват по предназначение за печене на месо, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на веригата супермаркети "Морисънс".

Откъде идват думите пикник, барбекю, пържола и чеверме?

Един на петима "вещи" в готвенето британски мъже не се свени да признае, че е правил пържени картофи на барбекю. Шест процента не крият, че са слагали пица на градинския грил. Същият процент "майстори" са приготвяли сирене халуми и аспержи на барбекю. Впечатляващите 21 процента от мъжете на Острова са използвали погрешно уреда за приготвянето на плодове. Проучването разкрива още, че две трети от мъжете никога не са използвали рецепти за барбекю. Вместо това те разчитат на "инстинкта си".

Въпреки явното невежество в използването на уреда, около 30 процента от мъжете демонстрират териториално и собственическо отношение към барбекюто и твърдят, че никога не биха допуснали нежната си половинка до него. На дамите се полага предварителната подготовка.

"Барбекю поведението" ни показва, че в определени дейности мъжът все още е основната сила", казва поведенческият експерт Джуди Джеймс.

"Подобно на собствеността над дистанционното и половината от леглото, много съвременни двойки имат негласно споразумение за това кой наистина притежава барбекюто", допълва говорител на "Морисънс".

Грил, скара, барбекю - сравнете цените им тук

Източник: БТА