Какво прави мъжете и жените най-щастливи
Какво прави мъжете и жените най-щастливи / Thinkstock/Getty Images

Всеизвестно е, че на жените трудно се угажда. Въпреки това има неща, които ги правят щастливи - от получаването на безплатни продукти до флиртовете с непознати. Най-голямо удоволствие на дамите обаче носи планирането на ваканция, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компанията за хранителни добавки "Нейчърс уей" ("Nature's Way").

Данните от анкетата показват, че 41 процента от представителките на нежния пол са най-щастливи, когато правят планове за пътуване. Планирането на ваканцията доставя на дамите по-голямо удоволствие дори от секса.

Жените намират щастие и в неща като получаването на безплатни продукти, хапването на торта, победата в спор със служители в сферата на потребителските услуги, флиртовете с непознати и избягването на глоби за неправилно паркиране.

Проучването разкрива също какво прави дамите нещастни. Най-голямата дамска неволя са финансовите тревоги, посочени от 46 процента от участничките в допитването. Жените също така трудно понасят да слушат оплаквания за чужди проблеми и, изненадващо и противно на широко разпространеното схващане, намират шопинга за натоварващ.

По отношение на мъжете анкетата не крие изненади - най-голям процент от представителите на силния пол признават, че върховното удоволствие за тях е сексът.

Източник: БТА