Какви дарове получиха Чарлз и Камила през 2007 г.
Какви дарове получиха Чарлз и Камила през 2007 г. / netinfo

Бижута, арабски жребец и кленов сироп - това са само част от подаръците, които британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила са получили през изминалата година по време на посещенията си в чужбина, предаде Франс прес.

По време на обиколка из страните от Персийския залив Камила се върнала с куп скъпи бижута, сред които имало три гривни, една брошка, един часовник, една сребърна кутия за бижута, инкрустирана с перли. Камила получила и мюсюлмански воали и четири шишета с парфюм.

Жител на Кувейт, чиято самоличност се пази в тайна, пък подарил на Чарлз арабски жребец. За втори път престолонаследникът получава подобен подарък от държава от Персийския залив.

Доста по-скромни подаръци получила знатната двойка при посещението си в Америка през януари 2007 година. Тогава Чарлз и Камила се сдобили с топка за американски футбол с автограф, с две бейзболни шапки и с кленов сироп.

Всички подаръци, получени от Чарлз и Камила по време на официалните им посещения зад граница, остават притежание на британската корона. Така например Камила може да носи бижутата, които са й били подарени, но не е тяхна собственичка, припомня Франс прес.