Каква е връзката между емотиконите и секса?
Каква е връзката между емотиконите и секса? / Thinkstock/Getty Images

Незадомените хора в САЩ от мъжки и женски пол, използващи емотикони в кореспонденцията си, правят повече секс от останалите, установи проучване, цитирано от "Дейли мейл".

Изследването било поръчано от сайта за запознанства Match.com и обхванало 5600 неженени американци от всички възрасти. Те били от различни етноси и с различни доходи. Хората, използващи емотикони освен това били два пъти по-склонни към сватба, отколкото тези, които никога не прибягвали до тях. Дамите, използващи емотикони с целувки, се оказало че достигат по-лесно оргазъм с познат партньор. Използващите емотикони имали по-голяма вероятност да са правили секс поне веднъж през последния месец.

Най-популярни сред незадомените са намигащите емотикони. Разпределени по полове, мъжете предпочитат да украсяват текстовете си с целувки и сърчица, докато дамите залагат на смайлитата.

Около 50 на сто от запитаните били убедени, че емотиконите издават личността на кореспондента, а 35 на сто, че помагат за по-лесното изразяване на чувствата. За жените и мъжете между 20 и 40 години се оказало, че колкото по-често използват тези знаци, толкова по-наситен е и сексуалният им живот. Но 54 на сто от запитаните жени от 34 на сто от мъжете доверили, че неправилният правопис и граматика в текстовите съобщения представляват най-големите страстоубийци и не ги предразполагат към секс.

Източник: БТА