Всички мечтаем да пътешестваме, но екскурзиите са свързани с доста средства, които трябва да отделим от бюджета, пише каналът "OMG Facts" във vbox7. Ето защо потърсихме интересни съвети, които да ви помогнат, ако сте решили тази година да пътешествате повече по света. Джемима е инфлуенсърка, която развива успешен Instagram профил за пътешествия. Тя има няколко идеи, с които да намалите разходите си по време на екскурзия.

via GIPHY

Винаги търсете безплатни места за обиколка

Да кажем сте в Рим, но не ви се дават излишни пари, за да посетите музеите във Ватикана. Имате доста други опции за разходки из италианската столица, които са напълно безплатни. Това съветва и Джамима, която спестява пари от платени обиколки и музеи, като първо разузнава всички забележителности, които имат свободен достъп. Вероятно не знаете, че в Пантеона се влиза безплатно, както и в базилика "Свети Петър", а площадите са задължителна спирка за всеки турист.

via GIPHY

Използвайте градски транспорт

Пътувайте из градовете с градски транспорт, защото ще спестите много пари. Колите под наем може и да са чудесна идея, но ще ви струват по-скъпо. Задължително си купете карта за няколко дни, с която ще обиколите бързо и лесно всички места, които искате да видите, а и няма да се изморите от ходене.

via GIPHY

Планирайте умно

В един ден не планирайте да посетите 10 туристически места, а ги свийте до 5. Също така прегледайте заведенията, които са близо до квартирата ви, както и супермаркетите. Така ще прецените финансите си и ще ви е по-лесно да изберете къде да се храните. Най-икономично обаче излиза, ако пазарувате в някой голям магазин.

Проучете държавите

Ако Италия ви се струва по-скъпа дестинация, то спокойно може да планирате пътешествие до Хърватия. Дубровник е уникално място, което всеки трябва да види, а и има доста общо с историята на римската империя и от републиканската ера на Венеция.

Търсете квартира с кухня

Намерете си малко апартаменче, в което има кухня. Така хем ще си пазарувате, хем ще си готвите, за да спестите от скъпите ресторанти.

Сезонът е важен

Ако искате да хванете намаления по магазини, а и като цяло по-ниски цени, то пътувайте извън туристическите сезони. Да, може да се окаже, че времето не е чудесно, но винаги има как да проверите това, съветва още инфлуенсърката.

via GIPHY