Как плешивият таралеж Дерек отново се сдоби с бодли (СНИМКИ)
Как плешивият таралеж Дерек отново се сдоби с бодли (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Плешив таралеж на име Дерек отново се е сдобил с бодли, благодарение на "ударна" масажна терапия, пише в. "Дейли експрес".

Диета и фитнес за таралеж, който не може да се свие заради шкембето си (СНИМКИ)

Релаксиращото лечение, приложено от "повелителка на таралежите", е помогнало за разрешаване на причинения от стрес проблем на Дерек.

Преподавателката по изкуства и спасителка на таралежи Лин Гарнър намерила младия екземпляр през септември миналата година в градина в Бишъпс Стортфорд, Великобритания, и го прибрала в приюта "Хъртс Хоглайн", който ръководи. Спасеното животно обаче започнало да губи бодлите си. При направения от ветеринари преглед се установило, че Дерек страда от оплешивяване, причинено от стрес.

Лин Гарнър споделя, че за първи път в 25-годишната й практика на спасителка на таралежи се е сблъскала с подобен случай. След като "поскубала" собствените си коси в търсене на начини да разреши проблема, Гарнър се обърнала към своята приятелка Моник, наричана "повелителката на таралежите". Лечителката предложила масажна терапия, която да помогне на таралежа да се освободи от стреса.

Благодарение на умелите масажи на Моник, Дерек вече е започнал да възвръща бодлите си.

Таралежите имат около 5000 бодли, които падат и се сменят по естествен начин.

Източник: БТА