Как мъжете най-често извиняват изневерите си?
Как мъжете най-често извиняват изневерите си? / Thinkstock/Getty Images

Играта на голф е най-честото извинение на кръшкачите. Това показват резултатите от ново проучване, пише в. "Дейли експрес".

Допитването, направено във Великобритания от сайт за извънбрачни запознанства сред 2000 мъже, показва, че 34% от тях използват "играта на 18 дупки" като прикритие за похожденията си.

На колко години хората са най-склонни да изневеряват?

Други популярни извинения за прикриване на изневяра са "бизнес срещите" и "работата до късно". С тях оправдават забежките си 29% от кръшкачите. Други 13% залагат на "ходенето на кръчма с приятели". С "посещение на залата за фитнес" и "отскачане до бакалията" се оправдават съответно 5% и 4% от мъжете с извънбрачни връзки.

Фактът, че кръшкачите най-често оправдават изневерите си с игра на голф може и да учуди мнозина, но експертът на сайта Крисчън Грант обяснява защо в това няма нищо изненадващо.

Разкриха кога жените са най-склонни към изневяра

"Когато мъжът каже, че отива на голф и ще играе на 18 дупки, а не на девет, си осигурява няколко часа. Извинението с голфа освен това не предизвиква толкова съмнения, колкото честите оправдания с бизнес срещи или работа до късно. Голфът също така е популярно хоби сред мъжете, така че е по-вероятно в този случай жените да проявят по-голямо уважение към личното пространство на партньорите си", коментира Крисчън Грант.

"Когато заниманията в свободното време на съпрузите са свързани със спорт, половинките им задават въпроси по-рядко, отколкото когато благоверните им съобщават, че отиват на кръчма", споделя още той.

Източник: БГНЕС