За да запазите ягодите свежи и вкусни възможно най-дълго, трябва да ги съхранявате правилно. Диетологът и гастроентеролог Рустем Садиков каза кой е най-добрият начин за съхранение на сладките плодове.

Специалистът препоръчва да се използва картонена кутия или дървена кутия с дупки. В тях ягодите ще се вентилират естествено, което ще удължи срока на годност на продукта. 

Що се отнася до минусовите температури, по-добре е да поставите ягодите в хладилника в торби с цип или пластмасови и стъклени купи, като предварително сте ги покрили с хартия.

"Също така е популярно да се съхранява в стъклен буркан, така че плодовете да не се притискат един към друг. Важно е между плодовете да има свободно пространство", заключва експертът.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер