/ iStock/Getty Images
Когато готвим в кухнята и се храним там постоянно е неизбежно присъствието и наслагването на различни миризми. Дори след редовно проветряване, добра вентилация и силен абсорбатор. Ако и вие имате този проблем, следващите съвети са за вас!
 
Ако усетите, че дрехите ви миришат на някоя от приготвените вече гозби, то преди пране е добре да ги накиснете в разтвор от бял оцет и вода. Също така може да пуснете дрехите в пералнята и да изсипете чашка лимонов сок, който придава приятен аромат на тъканите.
 
Ако пържите редовно, миризмата може да се просмуче и в мебелите в кухнята ви. За да я премахнете, добре е да изкарате навън, които от тях можете, разбира се, и да ги оставите на слънце на балкона или в градината. Чекмеджетата се вадят и вратичките се отварят, когато има вятър. Повърхностите може да почистите с  разтвор от вода и белина, за да се премахне миризмата. Изплакват се с чиста вода и се почиства отново с паста от сода и вода. Тя се оставя да подейства отново на открито. Избърсват се с парцал, напоен с лимоново масло. Ако след всички тези интервенции миризмата не е премахната напълно, то нанесете боя или лак, за да я запечатате по повърхностите.
 
Миризмата в кухнята остава най-често върху повърхностите, ръцете на готвещия и съдовете. За да се премахне от засегнатите места се натъркват с паста от сода и вода.
 
За да изчезне напълно миризмата, то през процеса на пържене, както и след това, до печката се поставя чаша с оцет. Тя се оставя, докато миризмата напълно изчезне.
 
И още:
 
Проветрявайте кухнята редовно, а най-вече, когато готвите. По този начин въздухът ще циркулира и няма да застоява.
 
Когато почиствате повърхностите, е добре почистващите препарати и средства да са естествени. Всевъзможните химични ароматизатори и продукти са вредни за здравето. Обикновена гъба, напоена с оцет, върши по-добра работа от препаратите и премахва миризмата от пържено и дори от цигарен дим.
 
Мивката също може да е носител на лоша миризма. За почистването на мивката използвайте сода за хляб. Поръсете я и после разтърквайте добре с мокра гъба. По същия начин действа и киселото мляко. Разнася се с гъба, изтърква се и след това се отмива с вода.
 
За да се премахне миризмата от пърженето в целия дом, може да ароматизирате въздуха, като разпръснете малки купички с вода и сода за хляб в ъглите на стаите. Вътре сложете няколко капки етерично масло пожелание.