Кайли Миноуг взе Ордена на Бритаската империя
Кайли Миноуг взе Ордена на Бритаската империя / netinfo

Австралийската попзвезда Кайли Миноуг бе удостоена от британската кралица Елизабет Втора с Ордена на Британската империя за приноса си в музиката, предаде ДПА. 39-годишната звезда, вдъхновила милиони души, след като смело се пребори с рака на гърдата, заяви в Мелбърн, че е "дълбоко трогната" от присъденото й отличие.

Орденът на Британската империя е изключително престижен дава различни привилегии на носителя си. Едно от тях е да сключи брак или да кръсти детето си в лондонската катедрала "Сейнт Пол".

Удостояването на Кайли Миноуг с Ордена на Британската империя затвърждава репутацията й на една от най-дълго задържалите се на върха поп икони. Наградата й бе присъдена почти 20 години, след като песента "I Should Be So Lucky" стана първият й сингъл, оглавил класациите във Великобритания.

Сред наградените в навечерието на Нова година от британската кралица видни личности от различни области на живота е и звездата от "Властелинът на пръстените" сър Иън Маккелън. Той получи висшия британски орден "Кавалер на честта". Само 65 души са живите му носители.