Йоана от VIP Brother: Раздадох се, но не станах победител
Йоана от VIP Brother: Раздадох се, но не станах победител / Нова тв

Йоана или Йоко Захариев, както е артистичният псевдоним на младата певица, гостува в предаването на Ники Кънчев по Дарик. След напускането и Къщата на "VIP Brother" тя сподели,че свободата е най-хубавото усещане. Въпреки че е очаквала да стане победител и се е раздавала докрай в шоуто, Йоана не успя да стигне до финала. За себе си обаче тя твърди, че е придобила опит и е спечелила невероятно изживяване.

Трети ден на свобода, разказвай. Кое е по-интересно - вътре или навън?

Свободата е най-хубавото усещане.

Да, така е. Да можеш да правиш каквото искаш.

Вътре беше също много хубаво, но факт - много напрегнато. Друго си е навън. Няма да те следят камери, няма микрофони, няма стрес, недоспиване.

Как изглеждат сега нещата отвън? Погледнала си някои от епизодите? Твоите родители, сестра ти са ти разказали. Представена ли си ok? Голямо притеснение от нашите съквартиранти - дали са представени като хората или всичко е монтаж. Ти измонтирана ли си?

Аз съм доволна.

Ти си доволна? Не си измонтирана?

Аз съм доволна и искам да му кажа на BIG Brother, че много го обичам.

И той мисля, че те обича. Какво направи и какво не направи?

Раздадох се, но не станах победител.

Хубава самооценка.

А аз се виждах победител и честно казано, си бях любимката на съквартирантите. Те ме наричаха сърцето на къщата, създавах им емоциите, купона.

Ти не обичаш да губиш?

Не обичам да губя. Много навреме е моето излизане. И затова съм благодарна на BIG Brother и на съдбата. Знаеш приказката: За всички има Господ, за нас има BIG Brother.

На фона на събитията - съвсем се разгърнаха, очи в очи, номинациите.  Беше много стресиращо всичко това и ти наистина се отърва навреме. Защо избра това предаване да се завърнеш? Между другото, къде беше? Липсваше ни. Колко те нямаше? Едно 5-6 години или...?

Да, толкова.

Без песен, без видео клип. Ти, която си влюбена в пеенето, в клиповете, във визиите, в това как изглеждаш? Държиш да изглеждаш чудесно и изглеждаш. И те няма 6 години.

Нека да не забравяме, че аз имах семейни ангажименти - две малки деца.

Беше ли възможна паралелна кариера - и децата и музиката?

Трудно. Освен това поп музиката тогава претърпя една криза, която, слава Богу, сега изчезна, имаме възход на модерната музика. И така комбинирани нещата, разбираш, че не беше подходящо нито времето, нито имаше потенциал за развитие.

Тоест това, че беше майка на две сладурчета, две деца, това значи, че не можеше да пееш по това време?

Не само това. Тогава поп фолкът ни взе работата, ние нямахме работа.

Те как го решават този проблем с децата? По-късно раждат или какво?

Нямам наблюдения.

Галена знам, че роди. Не е лесно, две дечица. Ти трябва да влезеш във форма, да отслабнеш, да си струна, да се покажеш пред хората.

Да.

И какво ти липсваше тези 6 години? Следеше ли каква става, как се развива?

Разбира се, аз съм фен на нашите изпълнители, и на старата генерация, меломан съм. Аз съм с такова образование, нека да не забравяме.

Давай за Пламен, много интересен екземпляр.

Много.

В началото ми беше супер безличен, защото беше натоварен с много мисии - да ви разбуни, да влезе в кошера. Хич не се справи. После обаче започна да набира скорост като кукловод на моменти - ту при теб, ту при другата, ту при третата, четвъртата. Големи адмирации от мен за него. Сега BIG Brother гали с едната ръка, удря с другата. Това е. Неговият стил го познавам много добре. Така че нормално беше и този шамар, който му зашлеви с последната мисия. Да не знаеш наистина за Васил Левски. Кажи за Пламен, какви с ти чувствата?

Пламен е едно младо момче с много енергия и с много качества и потенциал. Той е човек, който е най-вътре в играта, най-запален да играе играта, което не е за подценяване. Другите - Станка, Тервел, те са се доказали, те просто са трофеите на шоуто. Те нямат за къде да се състезават.

Те да са победители няма да е изненада, но човек като него ще е много голяма изненада.

Да, именно затова Пламен е толкова амбициран и мотивиран да докаже себе си. Вярвам, че може да стане победител.

Аз бих поспорил. Според мен може да изхвръкне. Ще видим. Зависи от следващите няколко дни. Мнението ти за протестите, които минаха цялата година? И сега студентите вече са вътре в университетите и спряха учебните процеси в цялата страна почти. Хората, които бяха на протестите през лятото идват вечер и ги подкрепят.

Хубава, будна позиция. Така трябва да се случи в един момент, след като не се случва по-мирния, дипломатичния начин

Имаме ли шанс да се оправи нашата страна? Ето хем сме в ЕС и пак не се оправяме, 6-7 години сме вътре, сред каймака на света.

Младите хора, студентите ще ни оправят. Те ще прокарат своята позиция, своята линия.

Представи ни твоята песен - "Тази сила".

"Тази сила" е моето завръщане. Много хубав и емоционален момент за мен. За първи път се осмелих да бъда композитор на музиката, аранжиментът е на Мага, видеото е на Александър Моллов.

Как написа тази песен? Имаш ли други опити?

Имам и други опити, но те са в диджейски сетове. Там съм композирала и в клубни изяви. Но така, за официален мой сингъл - това вече е едно ниво, сериозна крачка за мен. Първият ми куражлийски опит.

Защо избра псевдонима Йоко Захариев, не е ли мъжко донякъде?

Йоко Захариев е един страхотен избор за псевдоним на артист, който иска да прави образа си, да го оцветява, да му вкара палитра от образи.

Дълго ли го търси?

Не, аз от години имам профил във фейсбук с Йоко Захариев и хората в интернет пространството ме познават като Йоко Захариев. Реших, че искам да направя разграничение между артиста и личността. За приятелите си си оставам Йоана. Иначе като артист, за да мога да се разгърна - аз съм Йоко Захариев.

Как ти викат децата?

Мамо.

Бившият ти?

Йоко.

А любовниците ти?

Е... тайна.

Коте, мило, муци?

Коте, мило, лъвче, пате... Шегувам се. Близките ми хора също ми казват Йоко.

Майка ти и баща ти как ти казват?

Нашите много се умиляват - Йоанка.

Как би изглеждал идеалният VIP Brother, според теб?

Мисля, че такъв трудно ще се случи, защото VIP Brother е непредсказуем и хората не са машини. Но вероятно с по-интелигентни хора, с повече спортисти, актьори, художници.

Как са децата ти - Явор и Йово?

Супер са, на училище по цял ден.

Какво ти казаха след излизането ти от Къщата?

Искаха да остана до края, но са много щастливи от участието ми, защото съучениците им се кефят, че познават децата на Йоана. "Кефиш ли се, че майка ти участва в BIG Brother?". И те: "Да, кефим се".

В предаването на Гала по Нова телевизия Антон Стефанов каза, че съдът ти е отнел децата. Трябваше сестра ти да звънне. Така ли е?

Това е много несериозно. С Ясен се разделихме интелигентно, ние сме изключителни приятели в живота и след нашия развод. По бракоразводно дело правата са присъдени на майката, децата живеят при мен през седмицата, а уикенда са при баща си. Всичко е точно и е супер.

Как се отнасяш към подобни твърдения?

Несериозно е по принцип, защото някой човек е решил да си направи...  Аз и други щуротии чух за себе си, но е излишно да ги коментирам Има журналисти, които са псевдо твои колеги и се опитват на гърба на новопоявил се човек в телевизионното пространство да си направят реклама.

Какво става с Ясен? Разкажи за него. Той дойде да те защитава, ти се трогна.

Много. Ние сме много близки. Изпитваме приятелско чувство помежду си.

Ревнуваш ли го.

Не.

А като автор? Питал съм се, защо написа "Губя контрол" за Миро, а не за теб?

Да, тогава и аз изревнувах, че не е за мен песента, включително и следващата песен, която написа за Миро за Евровизия. Уникална песен. Пак изревнувах.

Малко повече за теб, за кариерата. Строг родител ли си?

Не, аз съм настроена да се държа приятелски с моите деца, но точно както ти каза за BIG Brother - с едната ръка галиш, а с другата пошляпваш. Много често им казвам: Правилата са за това в живота, за да се спазват.

Глезене?

Е, разбира се. Както едното, така и другото. Старая се да има равновесие. И да сме честни един към друг, и да сме приятели.

Ти в личен план търсиш ли човека?

Ти знаеш, че аз много обичам да се шегувам, но при мен нищо не е на всяка цена. Аз съм много ok със себе си, живот и здраве, ако се появи нещо, появи, ако не.... Нищо не ми липсва.

Отново към BIG Brother. Много хора твърдят, че Ваня те манипулира. Давай, отречи го.

Ваня ми е приятелка. Аз имам уважение и респект към моите приятели. Знам, че съм ценен приятел, точно с това, че правя компромиси. Освен това Ваня е доста по-голяма от мен, уважавам по-възрастните и умея да замълча. Ако това отношение се нарича манипулация, това уважително мое отношение, аз не съм съгласна.

Би ли сравнила вашия сезон с миналогодишния? Къци срещу Фънки...

Говорихме си с Юлиян много хубаво. Техният сезон си беше цветен, купонджийски, с много интелигентни шеги, закачки. Тук някак си не успяхме в това отношение. Нивото ни стигна до разговори за боб и леща.

Но пък много откровени, много истински.

Аз обичам с шега да излизам от ситуации, имам чувство за хумор. Съжалявам, че нямаше повече хора с чувство за хумор, освен Пламен, да подминават тези неща.

Какво спечели в Къщата?

Спечелих опит, който няма откъде другаде да взема. Разбрах, че мога и да контролирам себе си повече, отколкото съм си мислила. И невероятно изживяване.

Какво загуби в Къщата?

Нямам особени загуби. Загубих сън, часове сън. Това е.