/ Guliver/Getty Images
Голямо крайпътно пано - 13 на 7 м - в Мексико сити, украсено с облика на американския президент като извънземно същество, призовава шофьорите "Да направят Америка отново велика".
 
Фонът на паното е на червени и бели ивици. Лицето на Тръмп, което е без месо, прилича на това на Терминатора, с оголени зъби и също като фона, на който е нарисуван образът, е в синьо и червено, украсено отгоре от известната руса коса на стопанина на Белия дом.
 


Паното е поставено край вътрешното околовръстно шосе на мексиканската столица, известно с името Periferico. То се е появило там миналата седмица, след като не е успял опитът да бъде поставено в САЩ.
 


Първоначалният замисъл е бил плакатът да бъде поставен в американски град, казва неговият създател Мич О’Конъл, живеещ в Чикаго художник. "Америка се страхува да постави този ироничен плакат", казва О’Конъл.

Идеята обаче се видяла добра на Мексико, доколкото още в предизборната си кампания бъдещият американски президент доста атакуваше съседната на Щатите страна. От Белия дом се въздържат да коментират случилото се.  
 
БГНЕС