Чарли Шийн
Чарли Шийн / Gulliver/Getty Images
Никой не е застрахован от работодатели - тирани, но ако този работодател е човек, имащ претенциите, че е талантлив режисьор, нещата стават малко объркани. Въпреки това някои известни холивудски актьори са преживявали внезапни уволнения заради, меко казано, необичайни и странни причини. Някои очевидно не заслужаваха да загубят работата си така внезапно.

Райън Гослинг бил уволнен от филма „Очи от рая” заради напълняване.

Gulliver/Getty Images

Един от красавците на съвременното холивудско кино е известен сред колегите си като истински професионалист. Казват, че за него не е проблем да качи или свали няколко килограма, ако ролята го изисква.

И така се случва за ролята във филма "Очи от рая". Гослинг трябвало да играе ролята на бащата на главната героиня. По сценарии героят е доста едър мъж на средна възраст. Гослинг, без да се замисля напълнял с тридесет килограма за тази роля. Когато режисьорът видял дебелия Гослинг, веднага го уволнил и наел по-атлетичния Марк Уолбърг.

Крисчън Бейл бил уволнен от филма "Американски психар" заради внезапно решение на Ди Каприо.

Крисчън Бейл
cinefish.bg

Трудно е да си представим в ролята на Патрик Бейтман някой друг, освен неподражаемия Крисчън Бейл. Но режисьорът уволнил актьора по средата на снимките.

Причината за това било колебанието на друг изтъкнат актьор - Леонардо Ди Каприо. Режисьорът мечтаел да заснеме Лео в главната роля и когато той се съгласил, показали вратата на Бейл.

Само няколко дни по-късно Ди Каприо променя решението си, отказвайки ролята и режисьорът отново поканил с „поклони” Бейл. За една седмица актьорът беше уволнен от филма и върнат обратно на работа.

Чарли Шийн, известен от сериала "Двама мъже и половина" губи ролята си заради "морална разпуснатост".

Gulliver/Getty Images

Пародийната комедийна звезда от 90-те изчезна за известно време от екраните, но триумфално се завърна в ситкома „Двама мъже и половина“. Вярно е, че няколко години по-късно е уволнен и от тази продукция заради „скандално поведение”. Warner Bros гонят актьора главно заради страстта му да се замесва във всякакви скандали и да се появява на публични места в компанията на порно актриси.

Ерик Щолц имал "твърде драматична игра" и затова бил отстранен от филма "Завръщане в бъдещето".

Ерик Щолц
Gulliver/Getty Images

Главната роля в култовата трилогия на Робърт Земекис първоначално била поверена на популярния тогава млад актьор Ерик Щолц, но режисьорът решил да го замени.

Част от първия епизод вече бил заснет и Щолц се справял добре с ролята на Марти Макфлай, но режисьорът се дразнел от факта, че младият актьор е твърде сериозен и драматичен. Земекис виждал Марти като по-комедиен персонаж. Резултатът - Щолц бил уволнен заради прекалената си драматичност.
БГНЕС