Израелската компания "Ридифайн мийт" пуска на пазара първия вегетариански стек, напечатан на триизмерен принтер, съобщава в. "Метро".
Новият продукт на фирмата със седалище в гр.Реховот носи търговската марка "Alt-Steak".
Стекът има същите вкусови качества, като традиционната телешка пържола, но е изготвен от соеви и грахови протеини, от кокосово масло и слънчогледово олио. В направата на вегетарианската гозба са използвани естествени оцветители и подправки.
Дизайнът на стека е така направен, че да възпроизвежда идеално структурата на телешкото месо. Ястието е с високо съдържание на протеини и не съдържа холестерол. Работейки с месари и готвачи, израелската компания е възпроизвела дигитално 70 фактора, доближаващи максимално вегетарианския стек до телешкия, като структура на месото, неговата сочност, усещането в устата и др. Новият продукт ще бъде пуснат за тестване в елитни израелски ресторанти през този месец, а европейската му премиера е предвидена за догодина.
Стекът се печата със специален принтер, какъвто няма никъде другаде по света. Неговата разработка е отнела на специалистите две години, уточнява вестникът.
Новият продукт на фирмата със седалище в гр.Реховот носи търговската марка "Alt-Steak".
Стекът има същите вкусови качества, като традиционната телешка пържола, но е изготвен от соеви и грахови протеини, от кокосово масло и слънчогледово олио. В направата на вегетарианската гозба са използвани естествени оцветители и подправки.
Redefine Meat unveils Alt-Steak using 3D meat printing #3dprinting https://t.co/ygey0mEibc
— 3D Printing News (@3DPrintMaven) July 1, 2020
Дизайнът на стека е така направен, че да възпроизвежда идеално структурата на телешкото месо. Ястието е с високо съдържание на протеини и не съдържа холестерол. Работейки с месари и готвачи, израелската компания е възпроизвела дигитално 70 фактора, доближаващи максимално вегетарианския стек до телешкия, като структура на месото, неговата сочност, усещането в устата и др. Новият продукт ще бъде пуснат за тестване в елитни израелски ресторанти през този месец, а европейската му премиера е предвидена за догодина.
Redefine Meat Unveils "Alt-Steak" Plant-based Products for High-end Restaurants - https://t.co/oJfXsTt60y #restauranttechnology #restaurantmanagement pic.twitter.com/LS8MEXw5Vs
— Restaurant Technology News (@rest_tech_news) June 30, 2020
Стекът се печата със специален принтер, какъвто няма никъде другаде по света. Неговата разработка е отнела на специалистите две години, уточнява вестникът.