Старомодното писане на писма се завръща, съобщи Voice of America. Докато писането на писма на ръка в миналото е било част от ежедневието, в днешно време компютрите правят работата по-лесна и по-бърза. И все пак оставят личния почерк в писмата.

Компания, базирана във Финикс (Аризона), възроди тази традиция с помощта на роботи, които използват истински химикалки, за да пишат букви в стил, избран от потребителя.

Получаването на ръкописен текст не само привлича вниманието ви, но и дава усещането за лично отношение. Основните клиенти на компанията са фирми, които използват ръкописни писма и благодарствени картички за създаване на по-силни връзки със своите клиенти.

Автоматичното писане на писма не е нещо ново. Президентът Томас Джеферсън използва това полиграфско устройство в началото на 1800 г., за да може да запази копия от кореспонденции. Джеферсън смята машината за чудо на технологията.

Използваната технология е 3D печат, както и лазерно рязане и дизайн на електрически платки за самия робот. И ако потребителите се нуждаят от помощ да измислят какво точно да пише в писмото им, могат да се допитат до AI, който да им помогне да генерират желания текст чрез неговата GPT функция за чат, поясняват от Voice of America
Voice of America