Историята помни великите хора и техните изобретения. Понякога обаче не всички гениални умове успяват да създадат нещо, което да бъде функционално и работещо. Изобретателите често са готови на крайности, за да успеят. За някои от тях крайната цел се превръща в мания, която обсебва мислите и живота им. Част от изобретенията им наистина са сериозни постижения за науката, но някои други творения са доста безумни. Общото между тях е, че са убили творците си. Вижте ги в канала "OMG Facts" във vbox7:

Франц Райхелт

Франц Райхелт е австрийски шивач, който създава странното облекло "дъждобран-парашут". Той твърдял, че онези, които носят дрехата, могат плавно да се приземяват и дори да летят за кратко. За да докаже своята теория на практика, той решил да скочи от върха на Айфеловата кула. Изобретателят се разбил пред очите на публиката, събрала се да види безумния експеримент.
 

Карел Соучек

Канадецът става известен след скока си от Ниагарския водопад с изобретена от него „капсула“. През 1989 година намира спонсор и организира друг невероятен скок с противошоково буре. Той влиза в бурето и бива избутан от 55 метровия покрив на стадиона Астродоум в Хюстън, Тексас. Целта била да падне в резервоар с вода, но удря ръба. Капсулата не го спасява от смъртта.

Томас Мидгли

Американският химик Мидгли-младши изобретява фреона и оловния бензин, но те не го убиват. На 51-години се разболява от полиомиелит. Той оцелява, но остава прикован към леглото. Това го накарало да измисли система от въжета и макари, с които да се повдига сам в леглото. Това е последното му изобретение. Намират го оплетен и задушен във въжетата на механизма си.
 

Хенри Смолински

Инженерът Смолински изобретява хибрид между кола и самолет, базиран на автомобила Ford Pint Това е единственият продукт на компанията, която той основава няколко години по-рано. Той загива по време на тестови полет на летящата кола Ave Mizar - изобретението му се разбива.

Мария Кюри

Мария Кюри е учен с постижения в областта на физиката и химията. Тя допринася за създаването на теорията за радиоактивността и за откриването на елементите полоний и радий. Кюри умира от левкемия през 1934 година. Смъртта и е резултат от работа с радиоактивни вещества. Тя работела без предпазни средства и даже носела ампула с радий на гърдите си като талисман.