Измериха дължината на целувките между принц Уилям и Кейт
Измериха дължината на целувките между принц Уилям и Кейт / снимки: Reuters

Едно от големите събития на годината, а според мнозина и на века, стана обект на различни анализи през последните дни. Почти никакви тайни не останаха неразбулени около принц Уилям, наследник на британската корона, и вече законната му съпруга - Кейт Мидълтън. И най-малките подробности от подготовката на сватбата и пищната церемония в Лондон намериха място по вестникарските страници. 

ДПА подбра няколко запомнящи се факта, измерени в цифри. Сред тях попадна и дължината на целувките, които младите влюбени си размениха по време на бракосъчетанието. Хилядите любопитни да видят кралската сватба преброиха две целувки - първата с продължителност 0,7 секунди, а втората - 1,1 секунди.

Сред другите факти е броя на гостите на сватбата - 1900; 650 гости на приема в Бъкингамския дворец; 1 милион фенове по улиците. 8500 журналисти от цял свят, отразявали сватбата на века. Гостите пък се почерпиха с 8-етажна торта.

15 минути продължи пътуването на принц Уилям и Кейт Мидълтън от Уестминстърското абатство до Бъкингамския дворец; шлейфът на булката беше дълъг 2,7 м.

5000 улични партита бяха организирани във Великобритания по повод сватбата и никой не се стресна от температурата през деня - 19 градуса. Бяха измерени… 0 броя дъждовни капки. 3,5 дни пък прекараха най-упоритите фенове пред абатството, за да не пропуснат и секунда от церемонията. И след всичко това от улиците на Лондон изринаха 140 тона боклук.

Никой не пропусна и факта, че на 29 април 29-годишната Кейт Мидълтън се омъжи за 29-годишния принц, който е роден на 29 юли. Досега в Уестминстърското абатство е имало 16 кралски сватби.

Измериха дължината на целувките между принц Уилям и Кейт
netinfo