Изкуствени змии срещу облекчаването покрай пътя
Изкуствени змии срещу облекчаването покрай пътя / netinfo

След като австрийските власти не могли по друг начин да се справят с шофьорите, които спират край пътя, за да се облекчат, те поставили изкуствени змии и предупреждения към шофьорите да се пазят, така че те да се уплашат и да се откажат от намеренията си.

Франц Пердер, собственик на ресторант в Гунтрамсдорф, до който е поставен един от тези предупредителни знаци, казва: “Идеята е да се попречи на хората да се облекчават и когато видят знака за змия, да се върнат в колата си, а не вместо това да отиват в храстите. Естествено, че тук няма никакви змии, но те не знаят това. Предупрежденията проработиха”.

БГНЕС пише още, че според властите основните виновници за всичко това са източноевропейците. На предупредителния знак на полски и чешки пише “Внимание, смъртоносна опасност. Змии!!!”.

Пердер допълва, че на хората им омръзнало да им смърди на отбивките, макар че тоалетните са безплатни. Опитали с други знаци, но те били безполезни, новите обаче се оказали истинско попадение. Виждате мъж как се приближава към храстите, готви се да се облекчи, забелязва знака и с голяма скорост си закопчава панталона и тича в колата.