Издадоха заповед за арест на Ръсел Бранд
Издадоха заповед за арест на Ръсел Бранд / снимка: WENN.com, Reuters

Американската полиция издаде заповед за арест на Ръсел Бранд, след като в понеделник той хвърлил телефона на фотограф през прозореца, съобщават местни медии.

В сряда полицията в Ню Орлиънс е издала заповед за арест на британския комик за дребно посегателство срещу собствеността. При инцидента Бранд изтръгнал iPhone-а от ръцете на папарака Тимъти Джаксън и го хвърлил срещу близка сграда, съобщава сайтът TMZ.

Пред полицията Джаксън заявил, че бил с група фотографи, когато забелязал актьора и започнал да го снима с телефона си от колата, пише БГНЕС. Тогава Бранд изтръгнал телефона му и го захвърлил срещу сградата, като междувременно счупил и стъклото на автомобила.

Мъж, който работел в сградата, съобщи, че актьорът е предложил да плати за щетата, а телефонът е бил върнат на фотографа.

Самият Ръсел се пошегува, че инцидентът е бил отдаване на почит към паметта на основателя на Apple Стив Джобс, който почина през октомври 2011 година след дълга битка с рака.

"Откакто Стив Джобс почина, не мога да понасям някой да използва iPhone по неразумен начин. Това, което направих, беше почит към неговата памет", написа Бранд на страницата си в Туитър.