Издадоха сборник с бисери на бразилския президент
Издадоха сборник с бисери на бразилския президент / снимка: Reuters

"Майка ми се е родила неграмотна" - това според журналиста Марселу Таш, автор на сборник със забавни изказвания Луис Инасиу Лула да Силва, е несъмнено най-големият "бисер" на бразилския президент, предаде Франс прес.

Сборникът "Никога досега в историята на тази страна" обхваща "бисери" на Лула да Силва от идването му на власт през 2003 г. до днес, придружени с хумористични коментари, съобщи вестник "Фоля де Сау Паулу".

Разбира се, че майка му се е родила неграмотна, без зъби, почти без коса и пищяща от глад - като майката на всеки от нас, коментира журналистът.

Той изтъква като нещо особено специално дори факта, че майка му е дошла на този свят неграмотна, като всяка друга майка, казва в интервю за "Фоля" авторът.

След като стана президент, Лула се превърна в специалист по всички въпроси, особено по онези, от които няма и понятие, допълва Марселу Таш, който открива у президента "гений на илюзионизма".

В главата "Лула философ" авторът включва следния цитат: "Правителството се опитва да прави това, което е лесно, понеже онова, което е трудно, е трудно", допълва БТА.

Лула получи екземпляр от публикуваната книга при пристигането си на двудневно посещение в Лондон.