Избираме любимите си филми и звезди
Избираме любимите си филми и звезди / БГНЕС

Супергерои, злодеи и анимационни персонажи влизат в надпреварата за приза за любим филм на наградите "Изборът на публиката" (People's Choice Awards), съобщи Контактмюзик. Отличията са единствените в Холивуд, които покриват киното, музиката и телевизията и се определят изцяло от публиката, припомня изданието.

На предишната церемония Вин Дизел държа трогателна реч за покойния Пол Уокър (ВИДЕО)

В категорията за любим филм са номинирани изобилстващите от супергерои и злодеи комиксови блокбастъри "Дедпул", "Първият отмъстител: Войната на героите" и "Отряд самоубийци", и анимациите "Търсенето на Дори" и "Зоотрополис".

Звездата на "Дедпул" Райън Рейнолдс ще се съревновава за приза за любим филмов актьор с Робърт Дауни младши, Том Ханкс, Уил Смит и Кевин Харт.

Наградата за любима филмова актриса ще си оспорват Дженифър Лорънс, Марго Роби, Ана Кендрик, Мелиса Маккарти и Скарлет Йохансон.

Супергерои триумфираха на наградите "Изборът на публиката" през 2015 година

Претенденти за отличието за любима филмова икона са Дензъл Уошингтън, Джони Деп, Самюъл Л. Джаксън, Том Круз и Том Ханкс.

В категориите за телевизия наградата за любимо телевизионно шоу ще си оспорват "Теория за Големия взрив", "Анатомията на Грей", "Странни неща", "Друговремец" и "Живите мъртви".

Сред номинираните за любими телевизионни комедийни актьори са Матю Пери, Джим Парсънс, София Вергара, Джина Родригес, Кейли Куоко.

В категориите за любими телевизионни драматични актьори с номинации са Кери Уошингтън, Вайола Дейвис, Тейлър Кини, Тараджи П. Хенсън, Терънс Хауърд.

В музикалните категории ритъм енд блус певецът Уикенд ще се съревновава за приза за любим изпълнител с Джъстин Тимбърлейк, Дрейк, Блейк Шелтън и Шон Мендес.

Наградата за любима изпълнителка ще си оспорват Адел, Бионсе, Риана, Бритни Спиърс и Ариана Гранде.

В категорията за любима група са номинирани The Chainsmokers, Coldplay, Fifth Harmony, Panic! at the Disco и Twenty One Pilots.

Любимият поп изпълнител ще бъде избран измежду Адел, Бритни Спиърс, Сия, Джъстин Тимбърлейк и Ариана Гранде.

Претенденти за приза за любим ритъм енд блус изпълнител са Дрейк, Риана, Бионсе, Ъшър и Уикенд.

Наградите "Изборът на публиката" ще бъдат раздадени за 43-и път на церемония в Лос Анджелис на 18 януари 2017 г.

Ако искате да гласувате за любимите си филми и звезди, можете да го направите тук

Източник: БТА