/ Gulliver/Getty Images
Британската рок-група "Юрая Хийп" е записала нов албум, който ще донесе няколко изненади за почитателите, съобщи в интервю за ТАСС Мик Бокс, съосновател и водещ китарист на групата, която през 2020 г. отбеляза половин век от издаването на дебютния си албум.

"Записахме албума в английското "Чапъл стюдиос" в Линкълншър, където направихме и предишния ("Living the Dream" през 2018 г.). Целият процес ни отне 17-18 дни. Беше невероятно. Бяхме ангажирали студиото за три седмици, но не използвахме цялото това време, защото успяхме да свършим работата", разказа той.

Предстои утвърждаване на дизайна на обложката и избор на заглавие на албума. Бокс не споменава дори работно заглавие на тавата и изтъква, че това винаги е сложна задача, защото е нужно съгласието на музикантите и на продуцента, но уточни, че има списък с варианти на заглавието.

Все още не е известно и кога ще бъде издаден албумът. "Още е рано. Ние самите не знаем. Песните са готови и ако зависеше само от нас, щяхме да пуснем албума още утре. Но звукозаписната компания си има свои съображения и ще го пусне, когато прецени", каза той.

Бокс каза, че заради пандемията и излизането на Великобритания от ЕС турнетата на групата в Европа са силно затруднени.

За една година починаха трима от бившите членове на "Юрая Хийп". През септември м.г. си отиде барабанистът Лий Кърслейк, а през ноември - и кийбордистът Кен Хенсли. На 29 юни тази година почина бившият вокалист Джон Лоутън, който често посещаваше България. Той бе участник в многобройни културни прояви, сред които рок фестивала в Каварна.
БТА