Италианските компании забраняват на служителите си достъп до Facebook
Италианските компании забраняват на служителите си достъп до Facebook / netinfo

Многобройни италиански компании забраниха на служителите си достъпа до Facebook, тъй като според тях това ги разсейва от работата. Италианските пощи например поставиха филтри в компютрите на служителите си, лишавайки ги по този начин от достъп до Facebook.

По същия строг начин се отнесе и провинция Милано, която пресече влизането в социалната мрежа през работно време за служителите си. Подобни намерения обаче имат и областните съвети на Ломбардия и Венето, съобщава вестник „Република", цитиран от ProntoSofia. Кметството в Неапол пък разреши само по един час Facebook на ден за служителите си. Те могат да влизат в мрежата по 10 минути на всеки час.

В службите на област Кампания пък някои компютри могат да „виждат" Facebook, а други – не. За разлика от тях, в Болоня градската управа е много по-демократична, що се отнася до социалната мрежа, която няма никакво намерение да „затъмнява". Вместо това обаче в нейните компютри се блокират всички програми за чатене, както и за телефониране по мрежата.

В кметството на Торино пък управата е забранила за служителите си чрез филтри в компютрите им порното и хазарта.